середу, 17 червня 2015 р.

Найдовший будинок в Києві

На півдні Києва непоміченою стоїть будівля довжиною в 2 км.


Перший по довжині будинок у Києві та другий по території України, знаходиться в житловому масиві Теремки-І і вміщує в себе більше 12 тис. жителів.

Сам будинок по своїй конструкції є сукупністю 68 блок-секцій панельних будинків серії КТ різних типів. Це є "Трилисник" та "Пластина". Будинки серії КТ (Київська Технологія) починаючи з середини 70-х років стали одними з найпоширеніших у міській забудові Києва. Пік будівництва цього типу будинків припадав на 2 половину 70-х та 80 роки. Блок-секції типу "Трилисник" мають кут повороту 120 градусів та кількість поверхів, яка різниться в різних частинах від 14 до 21 поверху.

16 "Трилисників" розміщені між блок-секціями типу "Пластина". "Пластина" ж, в свою чергу різниться секціями з кількістю поверхів 12, 14, 16, 18 поверхів.

Також в цьому будинку присутні всі типи квартир, від 1 до 5 кімнатних. Всі секції архітектурно об'єднані в одну споруду сотоподібної форми.



Поверховість ступінчасто знижається до кінцевих "променів" споруди. Довжина будинку по осі 2128 м.  Загальна площа 375 тис. м² та 4496 квартир, 
Проект будинку розробив та збудував ДБК-3 (Домобудівельний Комбінат) з 1986 по 1990. Сам мікрорайон Теремки-І був збудований в період 1984-1990 роки тим же самим ДБК-3.


Його назва походить від характеру давньої забудови - невеличких будиночків-теремків. "Теремки-1" відрізняє "безперервність" житлової структури, оригінальність, неповторність і своєрідність об'ємно-просторової композиції, єдиний архітектурний ансамбль забудови, каскадний принцип формування різноповерхової структури.

Немає коментарів:

Дописати коментар